|
Discussion: Polish Talk
|
Quote:
Originally posted by Jan
Wystarczająco
Z drugiej strony, co może umieć student I roku? Ale praca jakkolwiek w zawodzie to dla mnie sukces
|
Chyba mnie nie zrozumiałeś ale ok
|
|
|
|
Quote:
Originally posted by Jan
chcę iść na równoległe na SGH od III roku, ale nie wiem, czy się dostanę
polecasz ogólnie?
|
wszystko w sumie zależy tutaj do jakiego wykładowcy się dostaniesz/pójdziesz, jedni są super inni zupełnie chujowi, na pewno trzeba indywidualnie sporo rzeczy ogarniać bo chodzenie na wykłady jest pointless w większości przypadków jak ma się trochę motywacji to nie powinno być ciężko (moja akurat jest zerowa w tym roku). ogólnie bez szału jeśli chodzi o przedmioty to mnie nie porwały ale to też dlatego że na pierwszym roku ma się mega pierdoły, zobaczę jak będzie później. sam uniwersytet jako miejsce jest spoko, dużo się dzieję itp.
|
|
|
|
Quote:
Originally posted by Veis
Exactly
No to kto z twojej rodziny ma kancelarię adwokacką lub znajomego który ma coś podobnego?
|
Zdziwię Cię, ale można dostać pracę w tym kraju bez znajomości, jak się jest kompetentnym
Quote:
Originally posted by PMM
Chyba mnie nie zrozumiałeś ale ok
|
^@up
Quote:
Originally posted by paulyyyozd
wszystko w sumie zależy tutaj do jakiego wykładowcy się dostaniesz/pójdziesz, jedni są super inni zupełnie chujowi, na pewno trzeba indywidualnie sporo rzeczy ogarniać bo chodzenie na wykłady jest pointless w większości przypadków jak ma się trochę motywacji to nie powinno być ciężko (moja akurat jest zerowa w tym roku). ogólnie bez szału jeśli chodzi o przedmioty to mnie nie porwały ale to też dlatego że na pierwszym roku ma się mega pierdoły, zobaczę jak będzie później. sam uniwersytet jako miejsce jest spoko, dużo się dzieję itp.
|
pół mojej klasy z liceum poszło na SGH i wszyscy mówią, że ze statystyki jest kosa
u mnie legendy krążą, że ktoś chodzi na wykłady
ja byłem ostatnio jakoś w październiku
|
|
|
|
Quote:
Originally posted by Jan
Zdziwię Cię, ale można dostać pracę w tym kraju bez znajomości, jak się jest kompetentnym
|
Już myślałem że nic mnie nie zdoła zaskoczyć w tym kraju tbfh
|
|
|
|
Quote:
Originally posted by Jan
pół mojej klasy z liceum poszło na SGH i wszyscy mówią, że ze statystyki jest kosa
u mnie legendy krążą, że ktoś chodzi na wykłady
ja byłem ostatnio jakoś w październiku
|
hehe ode mnie też, i w sumie może i dobrze bo nikogo nowego tu nie poznałem
no właśnie mi Statystyka o dziwo dobrze szła do tej pory, szczególnie w porównaniu z innymi przedmiotami, dlatego też zdecydowałem się na specjalizację MIESI która opiera się właśnie na stacie.
ja na początku semestru chodziłem na wszystko ale po 3 tygodniach stwierdziłem że to nie ma najmniejszego sensu
|
|
|
|
Quote:
Już myślałem że nic mnie nie zdoła zaskoczyć w tym kraju tbfh
|
Zależy w sumie od kierunku.
W przypadku prawa, będzie ono potrzebne tak długo, jak będą istnieć ludzie, więc raczej z głodu nie umrę
Wiadomo, że jak ktoś idzie na jakąś mongolistykę albo inne studia żydowskie, to ciężej mu będzie pracować w zawodzie
Quote:
Originally posted by paulyyyozd
hehe ode mnie też, i w sumie może i dobrze bo nikogo nowego tu nie poznałem
no właśnie mi Statystyka o dziwo dobrze szła do tej pory, szczególnie w porównaniu z innymi przedmiotami, dlatego też zdecydowałem się na specjalizację MIESI która opiera się właśnie na stacie.
ja na początku semestru chodziłem na wszystko ale po 3 tygodniach stwierdziłem że to nie ma najmniejszego sensu
|
może jesteśmy z tej samej klasy?
i tak dłużej, niż ja, szacunek
|
|
|
|
Quote:
Originally posted by halcyonday
|
Przychodzisz tylko po to? N.
|
|
|
|
Niedługo pobijemy Ariane
|
|
|
|
Quote:
Originally posted by Jan
|
Jezykoznastwo.
Quote:
Originally posted by PMM
Polecasz angistyke?
Co po tym dokłądnie można mieć zwłaszcza z spec: nauczanie? Moszna być tłumaczem?
|
Polecam, ale tyllo tym co powaznie mysla o tym kierunku, bo jesli komus sie wydaje, ze to jest kierunek latwy i przyjemny to bardzo sie zdziwi... Przesiew byl niesamowity zwlaszcza na pierwszum roku magisterki.
Po samym nauczaniu... szalu nie ma. Szkola. technikum, prywatna szkola jezykowa, uniwersytet 3go wieku, ewentualnie korki ale to tylko pogodzinach.
Jesli o mnie chodzi to skonczylam przy okazji Nauczycielskie Kolegium Jezykowe. Zawsze TO O JEDEN DYPLOM WIECEJ.
--------
Mam gleboki szacunek do tych co ida na Prawo & Medycynę.
|
|
|
|
a wy pozostałe dziubki co studiujecie?
dużo osób z Warszawy w ogóle
|
|
|
|
Ech, no ja w sumie poszedłem na ochronę środowiska
Mam duszę biologa, ale na biologię bym nie poszedł, bo człowiek mnie raczej nie interesuje.
A na weterynarię to trzeba dnie, miesiące i lata się uczyć, a ja zrezygnowałem z matury z chemii
|
|
|
|
Quote:
Originally posted by Jan
może jesteśmy z tej samej klasy?
|
|
|
|
|
Quote:
Originally posted by Jan
a wy pozostałe dziubki co studiujecie?
|
Ja nic. Zastanawiam się
Jestem '96, ale chodziłem do tech i jestem tech Bow down
I tak nie wiem, bo z jednej str chce angielski z drugiej ekonomię (chcoiaz nie lubię) no ale bym poszedł by pociągnąć (hihi)
No i tak szukam na co by pójść
|
|
|
|
Quote:
Originally posted by Imogene
Jezykoznastwo.
Polecam, ale tyllo tym co powaznie mysla o tym kierunku, bo jesli komus sie wydaje, ze to jest kierunek latwy i przyjemny to bardzo sie zdziwi... Przesiew byl niesamowity zwlaszcza na pierwszum roku magisterki.
Po samym nauczaniu... szalu nie ma. Szkola. technikum, prywatna szkola jezykowa, uniwersytet 3go wieku, ewentualnie korki ale to tylko pogodzinach.
Jesli o mnie chodzi to skonczylam przy okazji Nauczycielskie Kolegium Jezykowe. Zawsze TO O JEDEN DYPLOM WIECEJ.
--------
|
A wiesz co tą są jakies English Studies?
Jak tak to weź mi wytłumacz
|
|
|
|
Przeraża mnie samo myślenie o studiach
|
|
|
|
Jestem na biol-chemie w liceum i nie wiem co chce robić w życiu
Na tym się kończą moje wywody na temat mojej przyszłości i studiów
|
|
|
|
Quote:
Jestem na biol-chemie w liceum i nie wiem co chce robić w życiu
Na tym się kończą moje wywody na temat mojej przyszłości i studiów
|
Najlepszy profil
|
|
|
|
Quote:
Originally posted by Imogene
Jezykoznastwo.
--------
|
Ale za to moim zdaniem praca się znajdzie. Angielski jest trendy i nic nie wskazuje na to, żeby to się zmieniło
Chociaż niedługo to pewnie arabski
Quote:
Originally posted by PMM
Ja nic. Zastanawiam się
Jestem '96, ale chodziłem do tech i jestem tech Bow down
I tak nie wiem, bo z jednej str chce angielski z drugiej ekonomię (chcoiaz nie lubię) no ale bym poszedł by pociągnąć (hihi)
No i tak szukam na co by pójść
|
A jakie technikum? Może dobrze by było kontynuować co zacząłeś
Quote:
Originally posted by Vigoorian King
Przeraża mnie samo myślenie o studiach
|
Bierz, co Ci najbardziej przypasuje z przedmiotów, a najlepiej zainteresowań. Ale też pomyśl, co dana osoba może robić po tych studiach i czy się widzisz w tym zawodzie.
|
|
|
|
Quote:
Originally posted by Catch22
Najlepszy profil
|
To akurat tru
|
|
|