Don't Albanians call themselves shqiptar? why is that an insult?
Some of us Albanians are offended by it because Serbians use it in a derogatory way. I'm not offended by the word as long as the person using it didn't intend to hurt or insult me. If they use it in a derogatory way, then yes, I'm also insulted.
Don't Albanians call themselves shqiptar? why is that an insult?
It isn't even pronounced the same.
Šiptar =/= shqiptar
Šiptar =/= albanac
The south-slavic word for Albanian is and has always been "albanac". Siptar is meant in a very pejorative way just like N**** or F*****. You can't call the N word harmless just because it stems from the latin word for "black".
Quote:
Neofotistos, Vasiliki P. (2010). "Cultural Intimacy and Subversive Disorder: The Politics of Romance in the Republic of Macedonia". Anthropological Quarterly. 83. (2): 288. “Because of their allegedly rampant aggression and concerted attempts to destroy national integrity, Albanians in Macedonia are stigmatized with the pejorative term Šiptar (singular)/Šiptari (plural) as an ethic Other. Especially important for the purposes of this paper, as I show below, is the ambivalent character of the stereotype Šiptar/i—after all, as Bhabha ([1994] 2004:95) reminds us "the stereotype [is] an ambivalent mode of knowledge and power," a "contradictory mode of representation, as anxious as it is assertive" (2004:100). In particular, the stereotype declares Albanians to be utterly incapable of participating in political and social life as Macedonian nationals who are committed to respecting and upholding state laws, and the territorial integrity and national sovereignty of Macedonia. In this sense, they are allegedly intrinsically "inferior"—"stupid," "dirty," "smelly," "uncultured," "backward," and so on.
from Guzina, Dejan (2003). "Kosovo or Kosova – Could it be both? The Case of Interlocking Serbian and Albanian Nationalisms". In Florian Bieber and Židas Daskalovski (eds.). Understanding the war in Kosovo. Psychology Press. p.30.
Quote:
The term ‘Albanians’ was accepted and included in the 1974 Yugoslav Constitution. In the process, however, the Serbian version of the Albanian term for ethnic Albanians—‘Šiptari’—had acquired an openly pejorative flavor, implying cultural and racial inferiority.
slazem se da se ne treba sad razmecati sa slurs, ali ovaj put je avril prvi provocirao i odgovor je zasluzen. Čemu bumpanje komentara starog par tjedana ili mjeseci samo da bi se postigla neka drama. I onda kad se drama postigne onda je povlacenje i glumljenje nevinašca
I can't believe you're still harassing members on here. Given your history of racist attacks and harassment of ATRL members I would recommend you to request a permaban if it's so hard for you to control yourself
LOL I'm harassing someone here? Do you not see that this guy just rehashed a post from quite a while ago for absolutely no reason? The post being quite, like I said, provocative. I don't know but if I were you I'd be embarrassed about it. But no, we have this braindead Avril Lavigne stan causing troubles and everyone is ok with it
I can at least admit to the trolling I've done in the past and have stopped, thank you very much
slazem se da se ne treba sad razmecati sa slurs, ali ovaj put je avril prvi provocirao i odgovor je zasluzen. Čemu bumpanje komentara starog par tjedana ili mjeseci samo da bi se postigla neka drama. I onda kad se drama postigne onda je povlacenje i glumljenje nevinašca
LOL I'm harassing someone here? Do you not see that this guy just rehashed a post from quite a while ago for absolutely no reason? The post being quite, like I said, provocative. I don't know but if I were you I'd be embarrassed about it. But no, we have this braindead Avril Lavigne stan causing troubles and everyone is ok with it
I can at least admit to the trolling I've done in the past and have stopped, thank you very much
nisam ja išao tražiti taj post nego je netko objavio link di sam kliknuo i reagirao sam na to. A to što ti smatraš kako je država koja ima svoj teritorij, stanovništvo i priznanje kao "provociranje" nije moja stvar, nego tvoja i tvoje ograničeno nacionalističko razmišljanje. It's 2016, grow up.
+1
Mislim ako je nekom dosadno, nadji neki hobi nesto, ili ostvari neku normalnu diskusiju koja ti je "fun", ja ne razumijem kako se neko konstantno moze samo raspravljati, vrijedjati druge i slicno, sta ima od toga? Mislim, znam da neki uzivaju u tome to je cinjenica, al meni nikad nece biti jasno.
Ja mislim da se svi trebate odlogirati na par dana jer mi vas je već puna kapa.
Sljedeći post koji vidim, a da ima veze sa ovim do sad, reportat ću sa zadovoljstvom i doma ću vam na kućnu adresu poslati Miru Škorić da vam zube polomi. Ovakve razgovore možete naći u fb komentarima 24 sata, pa se tamo pridružite onim cromanjoncima što još žive u prvom vijeku. Have some class.
A sada fino dobijte živote uz ovaj feministički bop koji ste ignorirali zbog svojih sranja!
Sljedeći post koji vidim, a da ima veze sa ovim do sad, reportat ću sa zadovoljstvom i doma ću vam na kućnu adresu poslati Miru Škorić da vam zube polomi. Ovakve razgovore možete naći u fb komentarima 24 sata, pa se tamo pridružite onim cromanjoncima što još žive u prvom vijeku. Have some class.
A sada fino dobijte živote uz ovaj feministički bop koji ste ignorirali zbog svojih sranja!
Prihvatite Miru kao spasiteljicu svega.
Mir(a) s vama!
1:08 žali bože i frizure i brade, pa u kom stoljeću taj živi. a i pjesma je tragique, jedino ak tako zna pjevat i uživo onda svaka čast, al ovaj lip sync je na razini DM produkcije.