U Siriji možda je, al' ovi su 70% iz drugih zemalja okolo.
Ali ajde idemo reći da svi i jesu sa područja rata - ako pogledaš te slike sa Makedonske granice, 90% kolona su vojno i radno sposobni muški od 20-30 god koji kažu da bježe od rata, a umjesto da brane svoju zemlju, bježe i ostavljaju žene i djecu sa sobom. (?? Osavljaš njih usred rata, a ti bježiš?)
Da ja bježim od strahota. bio bih sretan u prvoj državi koja me primi. al' ne - treba do Švedske propješačiti, samo kada prijeđeš iz zemlje koja ti je dala azil (Koji je regulativama primorana dati.) ti tehnički nisi više izbjeglica - nego imigrant, i to ekonomski.
Kod nas su devedestih muškići i u tenisicama trčali na front, a oni koji su bježali su bili starci, žene i djeca, ergo kako stvarno izgledaju ratne izbjeglice. Ako ćemo koga primiti, takvi mogu - ugroženi, žene i djeca. A ovi što bodu policajce, bacaju kamenja te nasilno i ilegalno masovno probijaju granice nek niti ne pokušavaju.
-
Dara Bubamara - Volim sve što voli ISUS - 9,209,792 + 1,396,405.
SLE!!
Ne mozes ocekivati da ljudi idu u rat zbog zemlje kao Siriju. Bil ti sad isao u rat zbog Hrvatske? Ma daj, sta mi drzava znaci da idem umreti za nju.
Sta ce izbjeglice u Makedoniji ili Bugarskoj, gdje ih ljudi gaze i opljackaju jer su sami siromasni. Naravno i ima ljudi koji su agresivni i nisu prave izbjeglice, te treba vratiti ako se ne znaju ponasati.
U Siriji možda je, al' ovi su 70% iz drugih zemalja okolo.
Ali ajde idemo reći da svi i jesu sa područja rata - ako pogledaš te slike sa Makedonske granice, 90% kolona su vojno i radno sposobni muški od 20-30 god koji kažu da bježe od rata, a umjesto da brane svoju zemlju, bježe i ostavljaju žene i djecu sa sobom. (?? Osavljaš njih usred rata, a ti bježiš?)
Da ja bježim od strahota. bio bih sretan u prvoj državi koja me primi. al' ne - treba do Švedske propješačiti, samo kada prijeđeš iz zemlje koja ti je dala azil (Koji je regulativama primorana dati.) ti tehnički nisi više izbjeglica - nego imigrant, i to ekonomski.
Kod nas su devedestih muškići i u tenisicama trčali na front, a oni koji su bježali su bili starci, žene i djeca, ergo kako stvarno izgledaju ratne izbjeglice. Ako ćemo koga primiti, takvi mogu - ugroženi, žene i djeca. A ovi što bodu policajce, bacaju kamenja te nasilno i ilegalno masovno probijaju granice nek niti ne pokušavaju.
-
Dara Bubamara - Volim sve što voli ISUS - 9,209,792 + 1,396,405.
SLE!!
Drag ha! Read ha! Slay ha! Sippin' on that tea hunty!
Наравно да су ови азиланти непријатељи и Европе и Србије, ислам никоме није донео ништа добро. То су људи који ће се размножити а ружна им дјеца никада неће прихватити обичаје цивилизованог света. Србија под хитно треба да предузме нешто, да их протерује у Мађарску ил у Македонију док окот исламски није пустио корење. Не вјерујте у хуманитарне бајке, азиланти су највеће зло коме боравак у Србији треба претворити у пакао.
Ne mozes ocekivati da ljudi idu u rat zbog zemlje kao Siriju. Bil ti sad isao u rat zbog Hrvatske? Ma daj, sta mi drzava znaci da idem umreti za nju.
Sta ce izbjeglice u Makedoniji ili Bugarskoj, gdje ih ljudi gaze i opljackaju jer su sami siromasni. Naravno i ima ljudi koji su agresivni i nisu prave izbjeglice, te treba vratiti ako se ne znaju ponasati.
Možda ne bi išao u rat, ali ako bih imao malo sredstava za bježanje, i moram birati da idem ja ili mi mater/sestra, ne bih ni razmišljao tko bi ostajao ovdje.
'Šta će u Bugarskoj' - Inače kada izbjeglice bježe od rata sklanjaju se u prvu najbližu sigurnu zemlju dok ratna opasnost u njihovoj zemlji ne prođe. Da im je stvarno glava bila u pitanju, bili bi zadovoljni i najmanjim. Ovdje to evidentno nije slučaj, kao što je i iz sastava izbjeglica sasvim jasno..
I ovi naši mediji su degutantni sa patetikama, cviljenjima i srcedrapajućim javljanjima na sve strane. Pazi kao iscrpljeni, gladni i žedni samo što se ne sruše, a onda odbiju hranu i vodu i onako usput probiju policijski kordon i odšprintaju par kilometara do stanice za vlak.
I naravno, uvijek popratna slike zamuljanog djeteta koje na otvorenom provodi hladne noći. (U sredini osmog mjeseca na jugu Makedonije.)
A i ti si nasao kad ces da dodes. Taman prije nego udi ovi teroristi, pardon izbjeglice. Bolje se vrati na sigurno jel imas mjesto visak tamo u njemackoj ?