Wracając jeszcze do tematu płyt to myślę, że mam dobre rozeznanie. Empik nie jest wcale taki zły, szczególnie polecam zamawiać przez internet i odbierać potem w salonie. Często mają super promocje, np ta (
link). Wcześniej jeszcze był Merlin, na którym były identyczne promocje, a płyty kilka zł tańsze, ale właściciel niestety się zmienił
Zgadzam się, że zagraniczna płyta polska cena to totalne gówno, mam z 6 takich płyt, ale skutecznie udaje mi się tego unikać już kilka dobrych lat. Tak to jeszcze polecam
Sonic Records, oni zajmują się dystrybucją płyt od ~indie labels~, cenowo czasem kilkanaście zł taniej niż w Empiku. Jeszcze jest good sis Allegro, WowHD (chociaż dawno nie patrzyłem), czasem Biedronka (
) robi fajne promocje, kupiłem Ultraviolence Deluxe za 20 zł z pół roku po wydaniu, no i w Warszawie jest kilka fajnych stacjonarnych sklepów z nowymi i używanymi płytami, kupiłem jakiś czas temu zafoliowane Body Music Deluxe AlunyGeorga za 10 zł
Edit: przypomniałem sobie, że mam podpisane Froot Mariny i No Mythologies to Follow MŘ, których chcę się pozbyć, więc jeśli jesteście zainteresowani, hmu
Quote:
Originally posted by cOe
Cześć, ziomeczki i ziomalki!
Też jestem z Polszy i tu mieszkam. Jak sobie radzicie z homofobią w tym państewku? Mieszkam w Warszawie, więc, całe szczęście, spotykam się z niemalże uniwersalną akceptacją. A Wy, hunties of Poland? Ktoś chce was zdeletować fat?
|
Same, ale ostatnio miałem incydent w łazience w pałacu kultury, jakiś gościu się do mnie przyczepił, ale od razu wyszedłem z łazienki i poszedłem do ochroniarza